domingo, 2 de octubre de 2011

La Mercè 2011

El cap de setmana passat va ser la Festa Major de Barcelona que commemora el dia de la Mare de Déu de la Mercè (24 de setembre), els actes es van celebrar sobretot durant el cap de setmana tot i que la festa ja va començar el dijous 22 i el divendres 23 de setembre.
En motiu de la celebració la capital catalana va estar repleta d’activitats organitzades a diferents indrets de la ciutat com van ser els correfocs, exposicions i actuacions al carrer, orquestres, acrobàcies, teatre, castellers, balls i sobretot de concerts i molta música amb les actuacions tant de grups catalans i espanyols com d’internacionals, alguns dels grups que van tocar en concerts van ser els Gossos, els Pets, el Pescao, Teràpia de Shock, Sidonie, Melocos, Robert Ramírez, entre molts d’altres.
 
Tot i així, apart de centrar-se en aspectes locals, la Mercè s’ha anat obrint al món internacional amb activitats de països d’arreu del món, així doncs, a més de les tradicions hi va regnar també la novetat, els nous talents i el nou art tant de professionals com el de molts ciutadans que van poder exposar les seves creacions i actuacions al carrer. Com cada any, hi va haver una ciutat convidada a la celebració, aquest any ha va ser Sant Petersburg, la segona ciutat més important de Rússia després de Moscou, és per això que hi va haver diferents activitats relacionades amb aquesta metròpoli com ara teatre, balls, acrobàcies orquestres, circs o música. També es va fer el festival d’Àsia on se’ns va apropar la cultura d’Orient enfocada sobretot a la part central del gran continent.

Cal recordar que la Mercè no és només un festival d’art sinó que també es va celebrar la Festa Major amb diferents activitats relacionades amb l’esport tal com va ser la Cursa de la Mercè, el torneig de rugbi, caminades, entre moltes altres.
La Mercè d’enguany no va comptar amb la festa Màxima FM, una gran festa outdoor de música dance, house i techno, fet que va decepcionar a molts joves, tot i així cada any més persones participen en aquesta gran celebració i com tota bona Festa Major es va clausurar amb pirotècnia i molta festa.                   
              
(Cartell de la Mercè, publicat a http://www.bcn.cat/merce/ca/index.shtml)

No hay comentarios:

Publicar un comentario